Upečte si vlastní chleba - pozvánka na seminář Tisk E-mail
Napsal Klára Tydlitátová   
[15.01.2013]
Také vám nechutná chleba ze supermarketu? Tak si upečte vlastní! Na semináři „Od zrníčka ke krajíci“ se seznámíte s různými technikami pečení chleba. Nadělíme vám startovní dávku našeho chlebového kvásku. Dozvíte se, že s ním péct chleba je snadné a nabídneme vám několik odzkoušených receptů. Na konci semináře se můžete těšit na vlastnoručně upečený chléb. Představíme vám zajímavé a netradiční mouky a obilniny. Dotkneme se i tématu bezlepkové diety.

Stáhněte si pozvánku.
Aktualizováno ( [17.01.2013] )
Celý článek...
 
Adventní výukové programy na Prusinách Tisk E-mail
Napsal Tomáš Pruner   
[18.12.2012]
V adventním čase probíhají ve staré škole na Prusinách výukové programy pro mateřské i základní školy, které žákům přibližují tradiční předvánoční i vánoční zvyky. Výuka probíhá ve dvou učebnách a přilehlém sadu. Děti si vyzkoušejí pouštění lodiček, odlévání vosku, výrobu ozdob z vizovického těsta i papíru. V sadu se seznámí se zimní přírodou a náležitostmi přikrmování drobného ptactva. Nejen drobní ptáci, ale i hospodářská zvířata mají v zimě hlad, a tak účastníci programů vždy nakrmí i je.
 
Přijďte na seminář a inspirujte se tvořivými metodami Tisk E-mail
Napsal Lenka Prunerová   
[12.11.2012]
prusiny_rodice_deti.JPG Občanské sdružení Ametyst vás srdečně zve na odpolední seminář, které proběhne 29.11.2012 ve staré škole v Prusinách. Setkání je určeno především maminkám, které se chtějí inspirovat tvořivými metodami využitelnými pro plánování, mají chuť cvičit jógu i se svými dětmi a společně si vyrobit bylinnou kosmetiku. Začneme ve 13 hodin společným lehkým obědem, končit budeme v 18 hodin. Účast na semináři je bezplatná. S sebou potřebujete karimatku a oblečení na cvičení jógy. Hlídání dětí bude zajištěno lektory našeho občanského sdružení. Další informace naleznete v pozvánce. Přihlašujte se prosím Lence Žaitlikové, Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny nebo na telefonním čísle 602 235 788.
Aktualizováno ( [13.11.2012] )
 
Dosadba aleje v Nebílovech Tisk E-mail
Napsal Tomáš Pruner   
[10.11.2012]
alej_prusiny_014.jpg V sobotu 10. listopadu 2012 proběhla výsadba lip do aleje vedoucí od obce Nebílovy k sousoší sv. Trojice. Dobrovolníci tak navázali na loňský úspěšný projekt podpořený brněnskou Nadací Partnerství, díky němuž byla vysázena lipová alej na Prusiny. S výsadbou pomáhala stejně jako vloni firma Prostrom Bohemia. Finančně výsadbu podpořil Plzeňský kraj. Obyvatele Prusin reprezentovala skupinka z fary v čele s P. Petrem Hermanovským (Koinonia Jan Křtitel). Účast občanského sdružení Ametyst se letos omezila pouze na mě s Alešem. Tak jsme pro vás alespoň pořídili pár snímků, které jsou k shlédnutí v galerii.
Aktualizováno ( [23.11.2012] )
Celý článek...
 
Prohlédněte si fotografie z výstavy hub Tisk E-mail
Napsal Ondřej Volf   
[31.10.2012]
V sobotu a neděli 27. - 28.10. 2012 se v Prusinách uskutečnila výstava hub, kterou pořádal Mgr. Luboš Zelený ve spolupráci s občanským sdružením Ametyst. I přes sychravé počasí tuto akci hojně navštívili zájemci u tajemnou říši hub z blízkého i vzdálenějšího okolí. Mohli obdivovat celkem 118 vzácnějších i běžných druhů nalezených těsně před výstavou v lesích u Nebílov. K vidění byly např. čirůvka havelka nebo václavka obecná, svojí barevností zaujaly třeba čirůvka zelánka, lakovka ametystová nebo křemenáč osikový. Ve výstavní síň se dočasně proměnila nově opravená učebna, v menší učebně jsme nabídli návštěvníkům čaj a kávu.

Více obrázků najdete v galerii.
Aktualizováno ( [31.10.2012] )
 
Přijďte na výstavu hub na Prusinách Tisk E-mail
Napsal Tomáš Pruner   
[26.10.2012]
Luboš Zelený vás ve spolupráci s Občanským sdružením Ametyst zve na výstavu hub, která se koná o víkendu od 27. do 28. října 2012. Výstava v prostorách bývalé školy bude pro veřejnost otevřena po oba dny od 10 do 16 hodin. Součástí výstavy je i možnost určení donesených hub a houbařská poradna. Vstupné je dobrovolné. Můžete si stáhnout plakátek. Zde najdete popis cesty a mapu.
Aktualizováno ( [31.10.2012] )
 
Oldschool 2012 Tisk E-mail
Napsal Tomáš Pruner   
[02.10.2012]

Line up:

15:00 - Ambient theatre

17:00 - Different D.I.S.C.O

19:00 - Sebevrány

20:30 - Xavier Baumaxa

22:30 - Made By The Fire

Akce se koná za každého počasí!


Aktualizováno ( [05.10.2012] )
 
Prusinské kulturní léto 2012 Tisk E-mail
Napsal Tomáš Pruner   
[21.09.2012]
Od 21. do 22. září se na Prusinách u Nebílov koná tradiční akce - Prusinské kulturní léto aneb PRKULE.

ak předně, co Prkule nejsou? Megascény, kelímky s pivem, rozbahněná louka, spousta cizích tváří, přeplněné záchodky a hluk, před kterým se nedá utéct.

Co potom Prkule jsou? Hudba, génius loci, domácí koláče, výtvarno oživující křivolaké zdi, divadlo hravé i do hlubin beroucí, duchovno, příroda, setkání, výhledy do kraje a snad i vhledy do sebe sama… Nebo, chcete-li, festival hudby, divadla a výtvarna, kde se stírají hranice mezi amatéry a profesionály, mezi účinkujícími a návštěvníky, a společná je chuť jít do hloubky a sympatie ke křesťanským hodnotám.


(převzato ze signaly.cz)

Plakátek ke stažení.
Aktualizováno ( [21.09.2012] )
 
Opět jsme našli vemeník v Prusinách Tisk E-mail
Napsal Ondřej Volf   
[27.06.2012]
vemenik_prusiny.JPG Letos jsme se opět dočkali! Na louce v sadu vykvetl vemeník dvoulistý. Po roce, kdy byla patrně před vykvetení posečena, tahle bílá orchidea znovu zdobí prusinský sad. Je znovu jenom jedna, ale i tak je příslibem dalšího zlepšování luk v Prusinách.
Už vyhnízdili krutihlavi a špačci, večer se ozývají křepelky. Třešní se letos urodilo hodně – už dozrávají i pozdější odrůdy.
 
Otevíráme novou učebnu - začínáme koncertem! Tisk E-mail
Napsal Tomáš Pruner   
[16.05.2012]
pozvanka_prusiny.jpg Užijte si nedělní odpoledne s hudbou v Prusinách.

Zveme slavnostní nedělní odpoledne v Prusinách. 27. května slavnostně otevíráme novou učebnu. Těšit se můžete na tradiční INSPIRAL GRIL & BAR a na již taktéž tradiční prusinské guláše (masový a vegetariánský).

Hvězdami nedělního odpoledne však budou kromě nové učebny dvě kapely:


HIPPY HOU & COLLECTIVE

FRAJARA PUTIKA

Přijďte nebo přijeďte! Slavnostní zahájení provozu a bar od 15:00, kapely od 16:00. Skončíme včas, abychom všichni mohli v pondělí ráno zase do práce.

STÁHNĚTE SI KRÁSNÝ PLAKÁTEK!

NEVÁHEJTE TUTO INFORMACI POSLAT DÁL!
Aktualizováno ( [16.05.2012] )
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 Následující > Konec >>

Výsledky 31 - 40 z 48